Di DukkanMaya, kami serius menjejak ketersambungan

Pendekatan Pilihan langkah dengan kesedaran

Beberapa segmen utama yang dapat kami tawarkan kemahiran kepada masyarakat.

Pekerjaan tangan yang paling sederhana sekalipun demi mempertahankan harga diri seseorang, jauh lebih utama daripada kekayaan yang disertai penyelewengan.
- Saiyyidina Ali RA

Makna dan Tujuan Sebagai Dasar Usaha

Kami berhasrat mencipta peluang untuk maju dalam hidup dan cukupdiri, sekaligus penyumbang positif untuk ummah. Kami percaya kepada urusniaga dan muamalat yang sihat dan prihatin, sebagaimana yang digalakkan dalam Islam. Kami mahu meneroka dan menghidupkan jalan baginda RasuluLlah SAW menerusi wadah ini.

Dalam usaha untuk membawa perubahan, kami percaya akan kebersamaan untuk saling memberi sumbangan, supaya kita dapat saling menyokong antara satu sama lain dalam menerima. Justeru itu, kami berhasrat untuk menyeru dan mempromosikan budaya penghasilan dan penyebarluasan produk dan perkhidmatan yang bermanfaat oleh usahawan ummah, jauh dan dekat.

Oleh yang demikian, adalah mustahak untuk memerhatikan makna dan tujuan yang mendasari sesebuah usaha. Bagi kami, makna dan tujuan ini harus datang dari hati yang luhur dan penuh sedar terhadap amanah yang Allah SWT berikan kepada kita; insan yang singgah di dunia ini untuk kembali ke Akhirat.InshaAllah..

Perspektif yang Holistik

Usaha ke arah menjalinkan elemen-elemen yang kelihatan berceraian, untuk membentuk penawaran yang holistik.

Jual Beli

Tijārah

Platform jual beli barangan. Terdiri dari 3 koleksi utama, iaitu Koleksi Minda & Intelek, Koleksi Hati & Ruhani dan Koleksi Fizikal & Jasmani.

Pembelajaran

Learning Locus

Satu ikhtiar sederhana tetapi penuh cinta terhadap pendidikan dan pembelajaran insan, sebagai satu komponen penting dalam perkembangan khalifah yang sejahtera. Bimbingan Belajar Berpandu, Momen untuk Dikongsi...

Penganjuran Acara

Events

Sebuah platform untuk menguruskan penganjuran acara yang bermanfaat dan berkualiti ke arah membentuk masyarakat yang bahagia dan saling memberi.

Solusi Teknologi Web

Web Services & Consultancy

Tawaran perkhidmatan dalam bidang pembangunan solusi atas talian merangkumi pembinaan laman web, sistem pentadbiran dalaman, di samping beberapa perkhidmatan lain seperti penulisan konten dan kajian ilmiah.

Penghidupan Sejati

Fitrah Living

Pengedaran bekalan yang bertumpu kepada memanfaatkan khazanah alam untuk kesejahteraan secara alami. Buat waktu ini, boleh akses di kedai Shopee kami.

PerkongsianMenyikapi waktu agar diberkati

Setiap bulan Hijri, kami mengadakan hashtag yang bertema untuk menghayati kemuliaan dan kedudukan bulan tersebut dari perspektif Islam.

SYUKUR DALAM HAL YANG TAK INDAH

Dalam banyak perkara yang tak indah,
selalunya ada seribu hikmah meskipun melihatnya tak pernah mudah.

SELARI IDENTITI DENGAN KEHENDAK ILAHI

Suatu petang sekumpulan anak-anak sekolah rendah dan beberapa orang dewasa sedang membuat aktiviti mewarna.

BERSIAPLAH

Sepotong puisi ialah persembunyian terbaik seribu cerita duka. Sebaris kata-kata tersusun menjadi melodi yang menyimpan birat luka yang tak terlihat di mata.

Berhubung Dengan Kami

Kami ingin dengar dari anda. Tinggalkan pesanan anda dan kami akan hubungi anda semula nanti, inshaAllah..

Bahagian yang bertanda * wajib diisi.

{{ successmsg }}
Ada sedikit ralat:
  • {{ error }}